Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія закликає до миру в Нагірному Карабасі і водночас постачає Вірменії зброю: МЗС Азербайджану

    На тлі закликів Російської Федерації до миру в Нагірному Карабаху і форуму «Люди миру», продовжує постачатись російське озброєння через Середню Азію й Іран у Вірменію.
    Про це заявила посол Азербайджанської Республіки в Україні Ельміра Ахундовапередає “Укрінформ”.
    Так дипломатка відповіла на запитання, чи допускає Азербайджан використання Росії в ролі миротворця у врегулюванні конфлікту в Нагірному Карабаху.
    «Росія є однією із співголів мінської групи ОБСЄ, протягом усіх цих років вона намагалася виступати в ролі посередника, і завдяки Росії в 2016 році були зупинені бойові дії. Однак роль посередників, як заявив наш президент (Республіки Азербайджан), була незадовільною, ми не задоволені їхньою діяльністю (…) Що стосується можливостей Росії вплинути на ситуацію в Нагірному Карабаху, ми бачимо досить стриману позицію російської сторони — Росія обмежується закликами до миру. Щоправда, російське озброєння продовжує йти повним потоком — через територію Середньої Азії, через Іран і, як і раніше, постачається на територію Вірменії », — сказала Ахундова.
    Патріарх Грузії Ілля II нещодавно сказав: « Ми піднімемо молитви, Бог благословить Вірменію, Азербайджан і весь Кавказ». Також Росія посилює тиск на Туреччину через підтримку нею Азербайджану у війні з Вірменією. Архієпископ Бакинський (РПЦ) Алєксандр (Іщєін) підтримав дії Азербайджану в Нагірному Карабаху.
    У Москві заявляють, що Росію провокують у Нагірному Карабасі. Втім, росіяни готові «піддатись провокації»

    Найсвіжіше

    Популярне