Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Православна Російська Імперія – спасіння чи глобальне зло?

    В ефірі каналу Константіна Малофєєва «Царьград» росіяни знову говорять про «Православну Російську Імперію». Новий етап агресивної пропаганди підштовхує і народ, і владу, до агресивних і, як правило, протиправних дій на міжнародній арені.
    Ідеї великоімперської Росії вкотре нав’язує суспільству думку про виключну роль Російської Федерації в світі, де з усіх боків «православну державу» оточують вороги.
    Журналіст Алєксандр Гурнов вважає, що сьогодні перед росіянами постав вибір. Або Росія є православною імперією, і тоді здатна витрутитись і вирішити конфлікт між Вірменією і Азербайджаном, або ж РФ – це торгівельне підприємство, і тоді не варто втручатись в міжнародні події.
    Однак, якщо Росія є імперією, то невтручання в події у Нагірному Карабаху виглядатимуть, щонайменше, дивно.
    Російський православний патріот переконаний, що Кавказ не потрібен геополітичним супротивникам Росії. Регіон, нібито, має бути використаний лише як інструмент тиску на РФ. А сама ця територія Заходу не потрібна.
    Алєксандр Гурнов пропонує згадати, що Росія – це православна держава, а вже потім – імперія. І Росія будувала цю імперію, оскільки віра росіян базується на інших принципах, які сповідують османи та англосакси.
    Пропаганда в Росії набирає обертів і починає по-троху зашкалювати. Агресивна риторика лунає в адресу практично всіх основних геополітичних гравців. Звинувачення у ворожості до РФ лунають паралельно із заявами про «гоніннях на церкву» практично у всьому світі.
    Не варто недооцінювати агресію, яку демонструє Кремль. А заяви і заклики окремих роспатріотів можуть служити приводом до активного збройного втручання Російської Федерації у внутрішні справи інших держав.
    І поки Росія звинувачує всіх на світі у ворожості, справжня загроза для миру і стабільності надходила і надходить саме від Кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне