Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Католицькій церкві проголосять святим 15-річного хлопця, що помер від лейкемії

    1 жовтня в Ассізі була відкрита могила 15-річного Карла Акутіса. 10 жовтня хлопець має бути проголошеним блаженним тобто святим Римо-католицької церкви.
    У Католицькій церкві кажуть, що його святість не в нетлінності тіла, а в доступних кожному речах: щоденній участі в Літургії, прийнятті причастя, частій сповіді, намаганні завжди і всюди робити тільки добро. Святість не зарезервована для окремих людей, це покликання кожного, повідомляє news.ugcc.ua.
    Карло Акутіс народився 3 травня 1991 року в Лондоні, куди його батьки Андреа та Антонія виїхали з Мілану в пошуках роботи. Коли сім’я повернулася до Мілану, у віці 12 років він розпочав практику щоденної участі в Євхаристії та щотижневої сповіді. Не маючи спеціальної освіти, створював сайти та програми. Карло був автором вебсайтів про євхаристійні чуда та католицьких святих. Він називав Євхаристію дорогою до неба. Закінчив Міланську середню школу імені папи Льва XIII. Його девізом було: «Всі народжуються як оригінали, але багато хто помирає як фотокопія»
    За два місяці до смерті він дізнався, що хворий на лейкемію. Його хвороба мала гострий перебіг і розвивалася дуже швидко. Карло Акутіс помер 12 жовтня 2006 року і був похований в Ассізі.
    Процес беатифікації розпочався в Міланській архідієцезії в 2013 році. 5 липня 2018 року Папа Франциск видав декрет про героїчність його чеснот, а 21 лютого 2020 року затвердив чудо за його заступництвом — зцілення дитини в Бразилії, відкривши цим шлях до беатифікації. Беатифікаційні урочистості призначені на 10 жовтня 2020 року і пройдуть в Ассізі.

    Найсвіжіше

    Популярне