П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Закарпатські поліцейські облаштували каплицю у зоні бойових дій

    Закарпатські поліцейські, які забезпечували правопорядок в зоні бойових дій на Сході, а саме в місті Костянтинівка Донецької області, в день своєї ротації запросили настоятеля місцевого Свято-Стрітенського храму освятити обладнану ними каплицю. Капличка споруджена в честь Святого Пантелеймона. Про це повідомило Depo.Закарпаття з посиланням на Закарпатську поліцію.
    Під час Богослужіння закарпатські поліцейські спільно зі своїми волинськими, вінницькими та харківськими колегами помолились за мир в Україні.
    Каплицю наші захисники облаштували, щоб мати змогу відпочити душею під час виконання нелегкої задачі – збереження миру та забезпечення захисту мирних громадян на Сході України.

    Світлина: Depo.Закарпаття

    Нагадаємо, Свято-Стрітенський Собор в м. Костянтинівка був споруджений у 2015 році. Переосмисливши ситуацію в країні та місті і, можливо, власну світоглядну й життєву позиції, релігійна громада вирішила, що храм належатиме до Української православної церкви Київського патріархату.
    У 2018 році настоятель Собору розказав для видання “Новинарня” як їм далося рішення приєднатися до УПЦ КП
    “Коли місто звільнили від бойовиків, тоді й вирішили, що хочемо належати до Української помісної церкви. Наразі тривають суди, бо Московський патріархат хоче повернути собі цю споруду. А українські суди “іменем України” виносять рішення про те, що громада наша нібито незаконно перейшла до Київського патріархату. Хоча в законодавстві України чітко прописано про свободу віросповідань українців. Тож наші парафіяни через суди виборюють право підпорядковуватись Київському патріархату”.
    Громада Свято-Стрітенського Собору до сіх пір судитися за своє право підпорядковуватись ПЦУ. Останній суд був у серпні 2020 року.
    Нагадаємо, капелан і настоятель Стрітенського Храму Донецької єпархії ПЦУ Костянтин Кузнєцов організував допомогу нужденним – при церкві відкрилась благодійна їдальня, де кожен може прийти і отримати гарячий обід.

    Найсвіжіше

    Популярне