П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В окупованому Криму «розчищають» поле діяльності для РПЦ

    Співробітники Федеральної служби безпеки Російської Федерації провели обшуки в будинках свідків Єгови, повідомляє «Credo press» з посиланням на видання «Ґрати».
    Мова йде про слідчі дії щонайменше в дев’яти адресах, при цьому, п’ятеро осіб затримано. Кримінальне переслідування здійснюється, в тому числі, у відношенні колишнього глави релігійної організації свідків Єгови міста Севастополя.
    Свідки Єгови звинувачуються в причетності до діяльності екстремістських організацій на підставі рішення Верховного суду Росії від 2017 року про визнання Управлінського центру свідків Єгови в Росії і 395 місцевих релігійних організацій екстремістськими. Тим же рішенням було здійснено юридичну ліквідацію всіх осередків вказаної релігійної організації.
    Переслідування громадян за релігійною чи національною ознакою в окупованому Російською Федерацією Криму вже давно стало повсякденним явищем. У такий спосіб Кремль, імовірно, прагне встановити монополію Російської православної церкви шляхом заборони і витіснення всіх інших релігійних організацій.
    Така ситуація, поряд із самим фактом окупації півострову, не повинна залишатись поза увагою української влади і всього світового цивілізованого суспільства.
     

    Найсвіжіше

    Популярне