Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Черкасах відбувся щорічний міжконфесійний Молитовний сніданок

    У приміщенні Черкаської обласної філармонії відбувся щорічний міжконфесійний Молитовний сніданок. На заході були присутні єпископи, священники, пастори та диякони християнських релігійних громад міста та області, а також волонтери, лікарі, представники місцевої влади, творчої та наукової інтелігенції Черкащини. Основним лейтмотивом цьогорічного урочистого зібрання була подяка Богу та ближнім за все те, що кожен має у своєму житті.
    Про це повідомляє сайт Черкаської єпархії ПЦУ.
    На початку заходу усі присутні вшанували пам’ять курсантів, які напередодні увечері трагічно загинули у авіатрощі поблизу м. Чугуєва Харківської області.
    Православну Церкву України на заході представив правлячий архієрей Черкаської єпархії, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

    Фото: http://www.cerkvacherkasy.info/

    У своєму вітальному слові митрополит Іоан (Яременко) сказав: «Ми кожного дня, вранці й увечері дякуємо Богові за все те невичерпне та невимовне добро, яке ми сприймаємо від Нього. Сьогодні я, перш за все, хотів би подякувати Богові за тих молодих українців, котрі в цей тяжкий час обирають не мирну професію, а відчувають у собі поклик до захисту своєї Батьківщини і жертовно йдуть цим благородним і небезпечним життєвим шляхом, знаючи, що вони можуть при цьому загинути. Я хочу подякувати Богові за всіх тих українців, котрі захищають кордони нашої держави, а також за тих, хто були позбавлені усього, але виявили принциповість і не стали жити в умовах окупації на Сході України та у Криму. Також я дякую за тих, хто залишилися на цих територіях, але духовно не скорилися, хто ненавидять цю агресію, не бажають служити окупанту своїм майном і внутрішньо не сприймають того, що й нині, на жаль, продовжує відбуватися. Ці люди не втрачають своєї міцної надії на Боже втручання в цю ситуацію та на виправлення цієї кричущої несправедливості. Окрім усього іншого, сьогоднішній день – це чудова нагода долучитися до всіх наших братів християн, і спільно піднести подяку до Бога за жертовність, за любов нашого народу, за його працелюбність, за непохитну віру в те, що Україна стане мирною, заможною і процвітаючою як економічно, так і духовно. Як казав класик, «борімося – і поборемо!»».
    Також протягом Молитовного сніданку із творчими доробками виступили численні співочі колективи, сформовані з представників місцевих християнських громад, які у вишуканій пісенній формі прославили та дякували Богу.

     

    Найсвіжіше

    Популярне