П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський культурний центр за підтримки РПЦвУ пропагує культ «побєдобєсія»

    У рамках проєкту представництва Россотруднічєства РФ (повна назва: Федеральне агентство у справах Співдружності Незалежних Держав, співвітчизників, які проживають за кордоном, і з міжнародної гуманітарної співпраці) в Києві проводять «Духовні зустрічі» і за підтримки РПЦвУ просувається культ «побєди».
    Про це повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт представництва.
    Зокрема, нещодавно з Києва до Чернігова «відбулася молодіжна паломницька поїздка, приурочена до 75-річчя Великої Перемоги», пишуть організатори заходу.
    У поїздці взяла участь молодь трьох волонтерських організацій: «Молодість небайдужа» при Іонінському монастирі Києва, «Парасольки» при столичному Вознесенському храмі на Деміївці та «Друг друга тяготы носите», а також були запрошені ветерани Другої світової війни та учасники програм Російського центру науки і культури в Києві.
    Очолив поїздку клірик РПЦвУ Анатолій Шаповал, член колегії при Синодальному відділі у справах душпастирської опіки і духовно-фізичного виховання молоді РПЦвУ.  
    «Молодь і ветерани відвідали пам’ятники загиблим воїнам та поклали квіти воїнам Великої Вітчизняної війни біля пам’ятного комплексу Захисникам Вітчизни. Учасниця поїздки, київська поетеса Олена Гарнява, відбила емоції від поїздки у віршах…», — пише сайт Россотруднічєства.
    Цього ж місяця Россотруднічєство організувало в Києві акцію «Диктант Перемоги», презентацію антології «Славен буде в народах священний твій бій. Велика Вітчизняна війна в поезії України» та відкриття виставки «Шлях до перемоги: історичні джерела свідчать».
    У мережі Фейсбук акції Россотруднічєства викликають неоднозначну реакцію.
    «Росспівробітництво як і раніше диктує українцям «победобесіе» – на сьомому році російсько-української війни»; – через два з половиною роки після того, як їх застукали за постачанням громадян “придністров’я” фальшивих українських документів… – через приблизно стільки ж часу після того, як СБУ прямим текстом пообіцяли їх закрити… – після довгої низки депутатських запитів… Чи є на світі щось більш стійке, ніж Росспівробітництво НА Україні? Імхо, вони мають право говорити про свою перемогу – і зовсім не тільки ту, яка була 75 років тому», — пише правозахисник Михайло Агафонов, маючи на увазі російську окупацію частини України, яка триває з 2014 року.
    У 2018 році СБУ викрила Россотруднічєство і дипломата РФ в антиукраїнській діяльності й видачі фальшивих паспортів жителям невизнаного Придністров’я.

    Найсвіжіше

    Популярне