П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Речник РПЦвУ натякнув, що треба підтримувати проросійських депутатів, адже вони підтримують Московську церкву

    Заступник голови Синодального відділу Зовнішньоцерковних відносин священник РПЦвУ Миколай Данилевич заявив, що ситуація із виборами в Чорногорії є «уроком для України, як Церква може впливати на політику».
    Данилевич натякнув, що віряни московського патріархату мають підтримувати проросійські політичні сили, адже саме вони підтримують московську Церкву. На думку церковника ситуація у Чорногорії є прикладом для інших віруючих: «це приклад що треба йти голосувати і голосувати за своїх депутатів, за тих, які захищають Церкву».
    Зокрема, у коментарі каналу «Перший козацький» щодо парламентських виборів у Чорногорії отець сказав, що «для України ситуація показова тим, що демонструє яким чином і як Церква може впливати на суспільне життя, і в тому числі на політику, не втручаючись в політику, тобто від нас багато чого залежить». Така позиція одного із головних рупорів Московського Патріархату в Україні суперечить гаслам його колег про не втручання Церкви у політику і навпаки. Раніше ми вже писали, що Сербська «політична» церква активно втручається в політику Чорногорії.
    На думку Данилевича Чорногорська опозиція завдячує своєю перемогою саме Сербській Церкві: «Церква стала каталізатором, який привів до перемоги опозицію».
    Утім отець не став прогнозувати як саме перемога опозиції відіб’ється на стані Церкви, хоча сам факт перемоги опозиції розцінює як «позитивний» і такий, що може привести до скасування «антицерковного закону».
    Сам же президент Чорногорії Джуканович, на думку отця, став «королем без свити». Проте за словами Данилевича Джуканович має своїх людей у державному апараті. Таке положення Чорногорської влади отець Микола порівняв із Порошенком, який досі має своїх людей у держапараті, що зокрема проявилось у нещодавньому вислові секретаря Ради Національної Безпеки та Оборони про форум «Люди миру».
    Підсумовуючи представник Московського Патріархату ще раз наголосив, що за допомогою «Церкви ситуація переломлена».
    Нагадаємо, раніше у РПЦвУ відхрестились від впливу кума Путіна – Медведчука – на форум «Люди миру». Також син проректора Почаївської семінарії провів акцію на підтримку партії проросійського блогера Шарія.

    Найсвіжіше

    Популярне