Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Під прикриттям тиші в «Л/ДНР» готуються до війни

    Російські окупаційні війська та незаконні збройні формування так званих «ЛНР» і «ДНР» використовують режим тиші для спорудження нових окопів, бліндажів, укріплення вже існуючих, а також, для мінування території. При цьому, мінно-вибухові загородження прокладають, в тому числі, впритул до приватних житлових будинків.
    Про це пише «Патріот Донбасу» з посиланням на повідомлення Головного управління розвідки Міністерства оборони України, оприлюднене прес-службою оборонного відомства.
    «Минулого тижня найбільш інтенсивні заходи зі спорудження окопів і бліндажів здійснювалися бойовиками на Новоайдарському, Сєверодонецькому, Курахівському, Торезькому та Маріупольському напрямках. Крім того, окупанти встановлювали нові та поновлювали наявні мінно-вибухові загородження, у тому числі поблизу приватних будинків, з використанням протипіхотних мін ОЗМ-72 і ПОМ-2», – йдеться в статті.
    Втім, такі підступні дії російських окупантів, які і близько не збираються відновлювати мирне життя на українській території, не проходять для злочинців безслідно.
    Українська розвідка повідомляє, що 27 вересня внаслідок підриву на міні тяжке поранення отримав російський офіцер.
    На жаль, кожна встановлена російська міна відтерміновує той час, коли район бойових дій на сході України буде остаточно оголошений безпечним для життя, здоров’я та праці місцевих мешканців.
    А це, в свою чергу, має бути використано для посилення міжнародного тиску на Російську Федерацію та стягнення з неї компенсаційних виплат на відновлення інфраструктури регіону та всім постраждалим внаслідок конфлікту українцям.

    Найсвіжіше

    Популярне