П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Луцьку нацгвардійці будують храм ПЦУ

    Незабаром на території військової частини 1141 Західного ОТО з’явиться храм Покрови Пресвятої Богородиці. Нині тривають роботи зі спорудження основної частини, які планують завершити до кінця 2020 року, – інформує пресслужба військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцька.
    Про це повідомляє видання ВолиньРost.

    Світлина: ВолиньPost

    «Сподіваюся, з Божою допомогою, уже наступного року храм гостинно відчинить двері для військовослужбовців. Тут вони зможуть не лише відвідати недільні чи святкові служби, але й прийти сюди у будь-який день, помолитися, поспілкуватися з капеланом і знайти для себе духовну розраду», – зазначив капелан військової частини 1141 отець Сергій Лівончук.

    Духовний Фронт України нещодавно розказав про отця Сергія Лівончука, який з 2017 року служить капеланом у військовій частині 1141 Національної гвардії України. Разом з бійцями побував у гарячих точках Луганської та Донецької областей.

    «Військо відкрило для мене багато нового, стало свого роду школою життя. Тут я пізнав нову людину: людину-воїна, людину-героя, людину морально скалічену, людину, яка відкрила себе по-новому, переосмислила власні життєві цінності. І саме тут зрозумів, що військове капеланства – то моє покликання. Бо поруч з бійцями завжди має бути той, хто може стати справжньою духовною опорою і порадником», – зізнається капелан.

     

    Найсвіжіше

    Популярне