Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Кропивницькому засудили подружжя за комуністичну пропаганду

    Ленінський районний суд у Кропивницькому засудив подружжя до двох років позбавлення волі з випробувальним термином один рік за розповсюдження у мережі Інтернет комуністичної символіки.
    Про це повідомило CBN з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.
    «За інформацією державного обвинувача у справі Дмитра Бабенка, досудове розслідування встановило, що в листопаді-грудні 2017 року 38-річний чоловік, житель обласного центру, разом зі своєю 28-річною цивільною дружиною, використовуючи мережу Інтернет, на вебсайті “Ютуб” зареєстрували канал “Станция Коммунизм” з метою поширення пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та комуністичної символіки», – сказано у повідомленні.
    На створеному каналі обвинувачені випустили кілька відеороликів: «Великой Октябрьской социалистической революции 100 лет!», «С новим годом! Поздравление от Красной школы», які, згідно з висновками судової лінгвістичної експертизи, містили заклики до розбудови комуністичного та націонал-соціалістичного державного устрою.
    Під час досудового слідства чоловік та його дружина повністю визнали свою вину в інкримінованому злочині. Між прокурором, обвинуваченими та їх адвокатом були укладені угоди про визнання винуватості.
    На підготовчому судовому засіданні справи суд затвердив ці угоди. Подружжя визнали винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України.
    Нагадаємо, у 2015 році Верховна рада України ухвалила Закон “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. Згідно з Рішенням Конституційного Суду № 9-р/2019 від 16.07.2019 Закон визнано таким, що відповідає Конституції України (є конституційним).

    Найсвіжіше

    Популярне