Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Чернігові заклали нову церкву ПЦУ присвячену святому Івану воїну

    Семеро капеланів Православної церкви України на Ремзаводі у Чернігові заклали капсулу в основу майбутнього будівництва нового православного українського храму. Богослужіння очолив обласний благочинний ПЦУ, народний герой України, настоятель Всіхсвятського собору Ніжина Сергій Чечин.
    Храм буде посвячений святому Івану воїну.
    Про це повідомило видання “Сіверщина”.

    Світлина Олександра Бондарева

    Як уточнив о. Євген Орда, капелан ОК “Північ”, храм названо на честь Івана воїна, якого ще звуть Руським. Він народився на Гетьманщині 1690 року, воював, жив у полоні в турецького аги. Навіть турки за життя називали його святим. Помер 1730 року у грецькому місті Прокопіоні і ховали його як архієрея. Через три з половиною роки його мощі, які виявились нетлінними, були перенесені в храм.

    Святий мученик Іван Воїн. Джерело: Вікіпедія

    У 1930 році було закладено будівництво Храму Йоана Русина на острові Евбея. Завершилося у 1951, відтоді мощі покояться в храмі. До святих мощів Йоана Русина ідуть паломники з усієї Греції та інших країн.
    У записах про нові чуда святого Йоана є дивні випадки: це і спасіння від корабельних аварій, і зцілення безнадійних хворих. Вже давно помітили особливу прихильність святого до дітей: із чудес, здійснених за його молитвами, найбільше радують численні випадки благодатної допомоги хворим дітям — зцілення від білокрів’я, онкозахворювань, паралічу, а також повернення дітей-наркоманів до нормального життя.

    Світлина Олександра Бондарева
    Світлина Олександра Бондарева

    Найсвіжіше

    Популярне