Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Поліція: Храм РПЦвУ на Буковині спалив неосудний підліток

    У Чернівецькій області правоохоронці завершили досудове розслідування підпалу церкви.
    Як повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, загорання храму в селі Лукавці сталося 15 квітня цього року, напередодні свята Великодня. Вогонь повністю знищив дерев’яну культову споруду. За висновком експерта, церква загорілася внаслідок підпалу, передає «Молодий Буковинець».
    Нагадаємо, тоді митрополит РПЦвУ Антоній «поспішив» назвати низку пожеж, які сталися в той період, «терором».
    Під час досудового розслідування співробітники Вижницького відділення поліції швидко встановили особу зловмисника – 17-річного місцевого жителя. Дії хлопця кваліфікуються за ознаками статті 178 (Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків) та частини 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.
    За результатами судово-психіатричної експертизи встановлено, що на момент скоєння підпалу порушник був неосудним і не може відповідати за скоєння кримінального правопорушення. За результатами досудового розслідування поліцейські скерували матеріали до Вижницького районного суду для розгляду.
    Керівництво РПЦ в Україні (УПЦ МП) та ряд наближених до вказаної конфесії політиків, здебільшого з ОПЗЖ, проводили тоді інформаційну кампанію щодо нібито навмисних підпалів храмів РПЦвУ. Істерія щодо так званих «гонінь на церкву» набула неймовірних масштабів.

    Найсвіжіше

    Популярне