Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав із святом Різдва Пресвятої Богородиці

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українців зі святом Різдва Пресвятої Богородиці та пояснив сенс свята.
    «Сьогодні – особливо радісне, світле і важливе свято, Різдво Тієї, Яка стоїть високо над усіма створіннями, возноситься над усіма ангелами та святими; Тієї, Яка стала Матір’ю Сина Божого, а відтак – Матір’ю для всього світу. Вона ‒ наша надія і радість, наша молитвениця і заступниця перед Господом…Тож шануймо та прославляймо Пресвяту Богородицю, любімо Її усім серцем, дякуймо Їй за великі щедроти і милість, які Вона подає всім нам і всьому роду людському, просімо у Неї материнського заступництва, щоби за Її молитвами Господь спас душі наші. Зі святом, брати і сестри!», – написав митрополит Епіфаній
    Предстоятель ПЦУ розповів, що згідно вченням святих отців в події народження Пресвятої Богородиці перед нами відкривається перший ступінь наближення Божества до таємничого єднання з людством. Втілення Сина Божого залежало не тільки від Господа, але й від людини – Діви Марії, через Її любов і упокорення волі Господній. Після народження Нею Месії світ став іншим – для грішного людства стало можливим спасіння і відкрилась вічність, яку дарує Ісус Христос – Син Божий і Син Діви Марії.
    «Саме тому святий Іоан Дамаскін говорить, що Різдво Богоматері є святом всесвітньої радості, бо Богородицею оновився весь людський рід і смуток праматері Єви змінився на радість. А святий Андрій Критський зазначає, що сьогоднішнє свято для нас є початком свят, воно служить дверима до благодаті й істини», – зазначив Епіфаній.
     

    Найсвіжіше

    Популярне