П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Католики Мінська пройшли хресною ходою, щоб повернути свого предстоятеля

    У Мінську католики пройшли хресною ходою, щоб повернути свого предстоятеля Тадеуша Кондрусевича і зупинити гоніння на католицьку Церкву. Хресна хода за участю віруючих усіх католицьких парафій Мінська відбувся ввечері 11 вересня в білоруській столиці на території церкви Святої Трійці.
    Про це повідомляє credo.press з посиланням на «Інтерфакс» і офіційну сторінку КЦ Білорусі.
    Ініціатором хресної ходи виступили віряни найстарішого католицького приходу Мінська на чолі зі своїм настоятелем о. Юрієм Санько. Спільну молитву очолив генеральний вікарій Мінсько-Могильовської архиєпархії єпископ Юрій Кособуцький. За його словами, незаконна заборона на повернення в Білорусь архієпископа Тадеуша Кондрусевича «є ударом для всієї католицької громади нашої країни, яка залишилася без пастиря».
    У своїй проповіді під час меси єпископ Юрій Кособуцький зосередив увагу на необхідності духовної роботи над собою і неприпустимість засудження інших, як вчив робити Ісус. «Відзначивши, що пісня Віктора Цоя, в якій співається про прагнення до змін, останнім часом знову стала дуже популярною, ієрарх сказав, що кожен повинен починати ці зміни з себе, від свого серця. За його словами, в цьому допомагають молитва, солідарність і доброзичливе ставлення до всіх без винятку людей, в тому числі й до тих, хто нас ображає », – йдеться в повідомленні Католицької Церкви в Білорусі.
    Як повідомлялося раніше, 31 серпня чолі цієї Церкви архієпископу Тадеуша Кондрусевичу було відмовлено у в’їзді в Республіку без пояснення причин.
    1 вересня Аляксандр Лукашенко заявив, що Кондрусевич не був пропущений в країну, оскільки «отримав завдання на польській стороні». Однак закони Республіки Білорусь не містять такої підстави для недопуску в країну її громадянина. Пізніше Конференція католицьких єпископів Білорусі констатувала, що заборона на в’їзд в Республіку архієпископу Тадеушу Кондрусевичу суперечить чинному законодавству.

    Найсвіжіше

    Популярне