П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ ретельно оберігає власні фінансові потоки

    Учасники Міжнародної конференції «Шахрайство в мережі інтернет: виклики та загрози християнській присутності у віртуальному світі», проведеної під егідою РПЦ, вирішили захистити фінансові потоки своєї церковної організації. Звісно ж, такий захист надійно «прикрили» заявами про «захист прав вірян».
    Під час роботи конференції було запропоноване рішення створити спеціальний «чорний список» лжесвященників, які незаконно збирають пожертви людей в інтернеті, повідомляє «Газета.ru». У такий спосіб, нібито, можна захистити права довірливих вірян.
    Представник Синодального місіонерського відділу РПЦ Георгій Максімов, зокрема, відзначив, що вже мав справу з такого роду шахраями. Він розповів про випадки, коли віряни вірили самозванцям і жертвували кошти на «спасіння від антихриста».
    Ідею використання інформаційних технологій на благо РПЦ підтримав глава Синодального відділу взаємовідносин Церкви з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда.
    Лєгойда зауважив, що важливо скласти списки шахрайських ресурсів, бо діяльність шахраїв руйнує довіру до церкви.
    Втім, за пафосними завами про захист прав вірян та збереження довіри до церкви все ж проглядається намір Російської православної церкви зберегти фінансові потоки до власної каси і болісна реакція священноначалія російського православ’я на втрату навіть незначних грошових обсягів.

    Найсвіжіше

    Популярне