П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Москві патріарх РПЦ нагородив митрополичим титулом главу білоруської філії Московського патріархату

    У Москві патріарх Російської православної церкви Кіріл (Гундяєв) нагородив митрополичим титулом главу білоруської філії Московського патріархату єпископа Веніаміна (Тупеко), нового екзарха всієї Білорусі. Той своєю чергою поцілував руку московському патріарху і подякував за нагороду.
    Про це повідомили в Білоруському екзархаті.
    Чин возведення Веніаміна в митрополити здійснений за Службою Божою в Храмі Христа Спасителя в Москві, на церемонії були присутні члени Синоду Білоруського екзархату. Очільник РПЦ Кіріл дав право новоспеченому митрополиту Веніаміну на «носіння другої панагії в межах Білоруської Православної Церкви».
    Нагадаємо, Синод РПЦ 25 серпня в Москві змістив Патріаршого екзарха РПЦ в Білорусі Павла (Пономарьова) і відправив його до Кубані в Росію. Білоруську філію Московського патріархату очолив єпископ Веніамін. Причому «сама процедура призначення нового митрополита Мінського в Москві була наругою навіть над тими мізерними правами Екзархату, що закріплені в статутних документах РПЦ», – написав тоді Ілля Бей у власному ЖЖ.

    Фото: Спутник.ру

    Найсвіжіше

    Популярне