Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Чернігівщині всім селом будують церкву ПЦУ

    У селі Смичин, що входить до Городнянської об’єднаної громади, нема своєї церкви, а люди до храмів у сусідні села ходити не хочуть, бо ті церкви московського підпорядкування. Тож жителі Смичина вирішили збудувати свою церкву. А поки що служби відправляють на вулиці.
    Про це повідомляє сайт Чеline.
    «Уже зареєстрували громаду, отримали землю під будівництво. На сьогодні ведуться роботи з розчищення території від чагарників, дерев і уже встановлено хрест. Ще будівельні роботи не розпочато, чекаємо на проєкт, який готується. Гроші на нього збирали селяни, хто скільки давав. Щойно отримаємо проєкт на руки, почнемо закладати фундамент. Цьогоріч маємо це зробити», – розповів настоятель Свято-Георгіївської церкви, що в сусідньому Седневі, отець Тимон.
    Будівництво нині – справа не з дешевих. Тож місцеві жителі потроху збирають кошти.
    «Головне, що це буде власноруч збудована людьми церква. Усі долучаться до цієї справи: хтось грошей дасть, хтось дощок принесе й таке інше. І для всіх жителів села це буде рідна будівля», – зазначає отець Тимон.
    Відомо, що до Другої світової війни в Смичині була церква Святої Трійці. Але розпочинати будівництво на тому місці, де вона стояла, не взялися. Через те, що довкола колишнього храму розташовується старе кладовище, яке побоялися пошкодити. Нині ж у селі сподіваються, що за два роки збудують новий храм.

    Найсвіжіше

    Популярне