Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Від ОПЗЖ в Закарпатську облраду йде засуджений за сепаратизм священик РПЦвУ

    У першій п’ятірці списку проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя» (ОПЗЖ) в Закарпатську облраду йде засуджений раніше за сепаратизм священник РПЦвУ Димитрій Сидор.
    Про це повідомляє «Закарпаття онлайн» з посиланням на власні джерела.
    Увесь перелік необхідних документів два дні тому вже було передано до обласного штабу ОПЗЖ.
    А вчора Дмитро Сидор з Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького вилетів до Польщі, звідки, за інформацією Закарпаття онлайн, мав намір відправитися на «консультації» до Москви.
    У 2012 році Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив без змін вирок, винесений протоєрею Димитрію Сидору Апеляційним судом Закарпатської області — три роки позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки. Главу «Cойму підкарпатських русинів» притягнули до кримінальної відповідальності за меморандум, прийнятий на конгресі русинів 25 жовтня 2008 в Мукачеві. Текст меморандуму містив «Акт проголошення відновлення русинської державності».
    У 2011 році священник Димитрій Сидор заявив про право русинів «зі зброєю в руках захищати свою свободу» від України. А в червні 2014 року Сидор закликав Росію «активно освоювати Закарпаття».
    А вже за півтора місяці очільник Московської філії в Україні Онуфрій відзначив Сидора другим хрестом.
    Вручаючи Дмитру Сидору хреста, очільник мукачівської єпархії Феодор (Мамасуєв) оголосив про те, що з моменту вручення другого хреста з прикрасами, сепаратист і протоієрей Дмитро Сидор повинен стояти другим після секретаря Мукачівської єпархії, при всіх богослужіннях та інших урочистих церковних заходах.
    Нагадаємо, нещодавно сам очільник Мукачівської єпархії РПЦ в Україні отримав від Зеленського орден «За заслуги» за «значний особистий внесок у державне будівництво». Раніше ми писали про монаха РПЦвУ, який виступає за Русинську народну республіку.
     

    Найсвіжіше

    Популярне