Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ встановила особу російського священника, який допитував українських полонених у «ДНР»

    СБУ повідомила про підозру російському священнику, який допитував українських полонених у так званій «ДНР».
    Про це повідомляє офіційний ресурс СБУ.

    Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про підозру російському священнику, який «служить» бойовикам терористичної організації «ДНР», – йдеться у повідомленні.

    Слідство встановило, що російський священнослужитель однієї із конфесій служив у одному з храмів Донецька. У 2014 році він приєднався до 11-го окремого мотострілецького полку «Восток» так званої «ДНР» як військовий капелан та полковий священик. Потім його було «підвищено» до помічника командира по роботі з віруючими бойовиками.

    Співробітники СБУ задокументували, що, перебуваючи на цій посаді, «служитель церкви» неодноразово брав участь у допитах українських полонених і тортурах, давав вказівки щодо незаконного ув’язнення громадян.

    Терористу заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України повідомляв про схимонаха РПЦ, який катував полонених українських бійців, бивши їх хрестом.

    Найсвіжіше

    Популярне