Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Прикордонний комітет Білорусі відмовився коментувати заборону на в'їзд глави білоруських католиків

    Громадянина Білорусі і голову Конференції католицьких єпископів в Білорусі, митрополита архієпископа Тадеуша Кондрусевича не пускають до Білорусі прикордонники.
    Про це повідомляє видання credo.press з посиланням на «БелТА».
    Митрополит повідомив виданню, що знаходиться на переході в Кузні Белостокській (на території Польщі) і його «не пустили» в країну, громадянином якої він є.
    Видання «TUT.BY» звернулося з питанням про ситуацію з главою Католицької Церкви в Білорусі в Держприкордонкомітет. «Без коментарів», – відповів прессекретар Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський.
    Генеральний вікарій Мінсько-Могильовської архіеєпарії Юрій Кособуцький офіційно повідомив про те, що сталося. Згідно з офіційною інформацією, 31 серпня митрополиту архієпископу Тадеушу Кондрусевичу відмовили у в’їзді в країну співробітники прикордонної служби Республіки Білорусь на переході Кузня Білостоцька – Брузги. Причину не пояснили.
    Нагадаємо, протодиякон Андрєй Кураєв заявив, що Путін не має юридичних підстав вводити війська в Білорусь. Також у Білорусі запропонували позбавити російську мову статусу державної.

    Найсвіжіше

    Популярне