Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін не має юридичних підстав вводити війська в Білорусь – протодиякон Андрєй Кураєв

    Російський православний публіцист протодиякон Андрєй Кураєв вважає, що реальних правових підстав для відрядження російських силовиків до Республіки Білорусь немає. Про це він написав на своїй сторінці у «Livejournal».
    Кураєв наголошує, що Договір про колективну безпеку, на який посилається Путін в нещодавньому інтерв’ю, не може бути застосованим. Вказана угода передбачає військову допомогу державі-учасниці, якщо дестабілізація ситуації в ній відбулась внаслідок агресії зовні, збройного нападу, який загрожує безпеці, стабільності, територіальній цілісності і суверенітету.
    У даному ж випадку, ми говоримо про дестабілізацію внаслідок внутрішньо-політичних потрясінь. «У даному випадку, проблема вирішується поза правовим полем. Товарш Амін завжди вправі сам запросити нашу «Альфу» в свій палац», – з іронією пише протодиякон.
    Раніше «Духовний фронт» повідомляв, як Президент РФ Владімір Путін в інтерв’ю розповів, що у Росії сформовано резерв зі співробітників силових відомств, який у разі потреби можуть відправити до Білорусі. За його словами, Олександр Лукашенко хотів би, щоб Росія надала при необхідності йому відповідну допомогу.

    Найсвіжіше

    Популярне