Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    У Чорногорії під виглядом «хресного ходу» вірні сербської церкви закликали не голосувати за чинну владу

    У Чорногорії за тиждень до парламентських виборів, які пройдуть 30 серпня, відбулися чергові акції протесту проти Закону про свободу віросповідання.
    Крім іншого в Подгориці та багатьох інших містах відбулися збори біля храмів та так звані «хресні ходи». Щоправда, учасники таких акцій закликали громадян Чорногорії голосувати проти чинної влади на чолі із Міло Джукановичем.
    Про це повідомляє Балканський оглядач.
    Знову Сербська православна Церква в Чорногорії втручається в політику країни та відкрито виступає проти тих чи інших кандидатів на майбутніх виборах. Це все підтримує Росія, яка спонсорувала будівництво собору в Сербії.
    До присутніх на зборах біля храму Воскресіння в Подгориці звернувся митрополит Чорногорський та Приморський Сербської православної церкви Амфілохії, який оголосив, що цього року він вперше піде на парламентські вибори та проголосує «по совісті». Зрозуміло, що це був натяк на те що чинного президента Міло Джукановича, який добивається автокефальної церкви для Чорногорії він не підтримає.
    Він підкреслив, що жителі Чорногорії мають піти на вибори і проголосувати проти тих, хто приніс беззаконня, і хто намагається зруйнувати основи Чорногорії. Автолитії до кордону із Чорногорією були організовані в Сербії та Республіці Сербській (Боснія і Герцеговина).
    Нагадаємо, раніше священників Сербського патріархату не пустили до храму на території національного парку в Чорногорії. Також у Чорногорії пройшла «хресна хода» із фаєрами і сербськими прапорами замість ікон.

    Фото: Балканський оглядач

    Найсвіжіше

    Популярне