П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Не йдіть на поводу відступників!», – Лукашенко пригрозив священникам

    Аляксандр Лукашенко звернувся до священнослужителів, закликавши їх не йти на поводу відступників і зайнятися «своєю справою».
    Про це повідомляє naviny.by.
    «Мене дивує позиція наших конфесій. Дорогі мої священнослужителі! Наберіться розуму і займіться своєю справою! У храми люди повинні приходити молитися! Церкви, костели не для політики!» – заявив Лукашенко.
    У своїй промові він також пригрозив церкви можливими діями, які можуть статися щодо церкви з боку держави.
    «Не йдіть на поводу у відступників. Вам буде соромно і ганебно за те, яку ви деякі позицію займаєте зараз. І держава з байдужістю на це дивитися не буде! » – додав Лукашенко.
    Нагадаємо, Лукашенко висловився проти: відновлення автокефальної Білоруської церкви на противагу Московському патріархату. На його думку, це призведе до міжконфесійної війни». Загалом у білоруській філії РПЦ відбувся дисонанс РПЦ: Кіріл (Гундяєв) привітав Лукашенка з перемогою, а священники філії РПЦ заявили про фальсифікації. Білоруський екзархат Московського патріархату не склав іспиту на лідерство в народі, а його очільник – Митрополит Павел, згідно з законом, немає права перебувати в Білорусі.


     
     

    Найсвіжіше

    Популярне