Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    В Кримській єпархії УПЦ МП проігнорували День незалежності України і благословили окупаційні російські війська та зброю

    Кримська єпархія, яка називає себе «Українською православною Церквою Московського патріархату», проігнорувала велике державне свято День незалежності України. Варто зазначити, що у День Росії в Кримській єпархії РПЦвУ відбувались урочистості із залученням священників московського патріархату.
    Якщо проаналізувати останні новини із Кримської єпархії РПЦвУ, то там ніде не згадується про вшанування Дня Незалежності України. Ні привітання від очільника Кримської єпархії РПЦвУ єпископа Лазаря (Швеця), ні подячних молебнів від священників РПЦвУ не було. Хоча очільник РПЦвУ Онуфрій (Березовський) благословив «в усіх храмах та монастирях Української Православної Церкви звершити особливі молебні» у цей день. Виходить що, в Криму благословення Онуфрія вже не діє і може ігноруватись?
    На офіційному сайті Кримської єпархії РПЦвУ – мовчанка. Це не випадковість, адже у День Росії (Державне свято РФ), священнослужителі РПЦвУ в Криму молились під прапорами Російської Федерації та брали участь в молебнях разом з окупаційною владою Криму. Нещодавно ми повідомляли, що у Криму священники «УПЦ МП» благословили присягу на вірність Росії окупаційних військ РФ. Незадовго до Дня незалежності України клірик Кримської єпархії РПЦвУ також благословив окупаційні російські війська та зброю.
    «19 серпня в бригаді берегової оборони (окупаційних військ Російської федерації, – ред) помічник благочинного Севастопольського церковного округу по роботі з віруючими військовослужбовцями протоієрей (РПЦвУ) Василь Гумаров звершив чин освячення бойової техніки (Російської федерації – ред.) і провів бесіду з військовослужбовцями про необхідність повністю продовжувати духовне життя християнина, попри тяготи та незручності польових умов служби», – повідомляє офіційний сайт Кримської єпархії РПЦвУ.
    Виходить, що свято Дня незалежності України не є чимось значимим для священників УПЦ Московського патріархату в Криму. Їм значно важливіше освячувати Російську зброю і благословляти російські окупаційні війська.
    Нагадаємо, це вже не вперше так звана Українська церква Московського патріархату благословляє окупантські війська Російської Федерації. Священники УПЦ (МП) освячують російську зброю в Криму, називаючи її «зброєю правди». Прослідковується лицемірство РПЦвУ: в Криму вони освячують зброю Росії, а в Україні «моляться за мир».
    Варто зазначити, що Кримська окупаційна влада знищує Православну Церкву України в Криму. Архієпископу Кримської єпархії ПЦУ Клименту в день 20-річчя його архієрейської хіротонії (23 липня – посвята в духовний сан) російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії.  Окупанти в Криму фактично змушують архієпископа ПЦУ руйнувати власні храми. Росія  не хоче «сторонніх вірян» у Криму» окрім УПЦ Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне