Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Прапор України засяяв над усім світом

    24 серпня 2020 року запам’ятався з багатьох причин. Марш Героїв найбільшими містами України, люди у вишитих сорочках на вулицях кожного населеного пункту – так пройшло святкування Дня Незалежності України.
    Яскравою родзинкою свята стали патріотичні акції по всьому світу. Українські діаспори та влада держав, дружніх до України, провели чимало заходів із вшанування державних символів нашої Батьківщини.
    22 серпня у Києві мер столиці Віталій Кличко підняв головний прапор країни. Відтепер з печерських пагорбів Державний Прапор України буде видно з багатьох місць столиці. Висота флагштоку – близько 90 метрів. А розміри полотнища – 16 на 24 метри.

    Прапор, фото № 1
    Фото: klichko.org

    А вже 24 серпня біля меморіалу загиблих поблизу Авдіївської промзони активісти запустили в небо синьо-жовтий стяг, аби передати вітання всім патріотам на тимчасово окупованих територіях.
    Біля Донецька в небо запускають прапор України / скріншот
    Фото: unian.ua

    Величезні прапори були розгорнуті або запущені в небо у Рівному, Запоріжжі, Дніпрі та інших містах.
    За кордоном також відбулись урочистості із процедурою підняття Державного Прапора України. Зокрема така церемонія пройшла у Сан-Франциско, Каліфорнія.
    Втім, рекордний за розмірами прапор України засяяв в Об’єднаних Арабських Еміратах. Найвищу вежу на планеті хмарочос «Бурдж Халіфа», що у місті Дубаї, підсвітили синьо-жовтими кольорами з нагоди 29 річниці Незалежності України.
    «Сьогодні ввечері ми підсвічуємо Бурдж-Халіфа кольорами українського прапора, коли український народ святкує День Незалежності, бажаючи йому ще більшого процвітання і миру», – йдеться в повідомленні на офіційній сторінці хмарочосу у Twitter.
    Вежа Бурдж Халіфа
    Фото: сторінка Burj Khalifa twitter.com

    У такий спосіб найбільша будівля світу стала найбільшим прапором України, який цього святкового дня сяяв, без перебільшення, над усім світом.

    Найсвіжіше

    Популярне