П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Загрожувати Білорусі може тільки Росія

    Литва та Польща офіційно відреагували на заклик білоруського президента Олександра Лукашенка «боронити західну перлину з центром у Гродно» від військ НАТО, повідомляє «УНІАН» з посиланням на ТСН.ua.
    Президент Литви Ґітанас Науседа зазначив, що Лукашенко просто намагається відволікти увагу суспільства від внутрішніх проблем Білорусі. «Розмови про ймовірні зовнішні загрози не мають під собою жодних підстав», – зауважив Науседа.

    Ґітанас Науседа
    Фото: Robertas Dačkus

    Тезис Вільнюса підтримали і у Варшаві. Глава Канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерскій відзначив, що Варшава не має наміру порушувати територіальну цілісність Білорусі.
    Кшиштоф Щерскій
    Фото: ghall.com.ua

    Топ-чиновник запевняє, що фундаментом міжнародного права є суверенітет держави, а тому Польща має намір дотримуватися цього принципу.
    Отже, Литва і Польща одноголосно заявили про пріоритет міжнародного права і неприпустимість зазіхань цивілізованого світу на територію будь-якої іншої держави.
    Цей меседж також містить тонку вказівку на те, що остерігатись варто лише владу тих держав, які вже продемонстрували повне ігнорування міжнародного права і зневагу до суверенітету сусідніх незалежних держав.
    До таких відносили і відносять лише Росію. Саме в РФ скористались кризовим періодом у житті України і Кремль анексував Крим і розпочав військову агресію у східних областях України.
    Таким чином, Лукашенко варто звернути свій погляд на схід, оскільки саме звідти може надходити справжня загроза миру в Білорусі і самому суверенітету Республіки.

    Найсвіжіше

    Популярне