Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній освятив оновлену Стіну пам'яті Героїв України

    На Михайлівській площі в Києві Митрополит Епіфаній освятив оновлену Стіну пам’яті Героїв.  На ній – фотографії захисників України, які загинули внаслідок російської агресії. Війна триває, тому там і досі з’являються нові світлини.
    На новій стіні розміщено майже 4,5 тис. нових світлин, за якими стоять життя захисників України. Востаннє Стіну пам’яті оновлювали два роки тому. Відтоді ще чимало українських захисників загинули на сході. Тож фотографії потрібно було доклеїти, повідомляє 5 канал.
    Окрім того, оновили і назву. Адже раніше не вказувалося, що це російсько-українська війна. Тепер такі слова містяться в заголовку.
    Є рамки з датами. Якщо людина загинула у цьому проміжку, її можна дуже швидко знайти. Все помічено рядками, все пронумеровано, розповідають організатори.
    За словами організаторів, Стіну створили без бюджетних коштів. Допомагали лише громадські організації, волонтери та Православна Церква України. Відкрити стіну та провести молебень за упокій полеглих прийшов і сам настоятель ПЦУ Епіфаній. Долучилися до відкриття оновленої Стіни Пам’яті десятки людей. Це побратими та рідні загиблих, а також військові, які й нині захищають Україну на сході.
    «Неоголошена російсько-українська війна продовжує заносити імена наших воїнів на цю стіну. Ми віримо, що настане той день, коли на неї не доведеться вносити нові світлини українських воїнів. Та наш обов’язок – зробити усе, щоби зберегти пам’ять про велику жертву полеглих. Сьогодні було звершене освячення оновленої Стіни пам’яті загиблих за Україну. Кожне фото, яке тут з’явилося, яке тут зображене – це людські життя, це заплакані материнські очі, це зажурені дружини з дітьми, які розуміють, що їхній батько ніколи вже не повернеться в родину. Сьогодні ми, вшановуючи їхню пам’ять, також звершуємо і заупокійну молитву. Бо завдяки цьому ми проявляємо до них свою любов і віру в те, що вони перейшли у життя вічне», – зокрема сказав Блаженнійший владика звертаючись до присутніх.
    Згодом митрополит Епіфаній поспілкувався з представниками організацій і волонтерами, які долучилися до створення «Стіни пам’яті» та нагородив їх медалями святого архістратига Божого Михаїла.
    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній нагородив лікарів за жертовне служіння у збереженні дару життя. Також по всій Україні військовослужбовці молитовно відзначили свято Преображення.

    Найсвіжіше

    Популярне