Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Херсонська єпархія ПЦУ опублікувала онлайн Требник українською мовою

    Херсонська єпархія Православної Церкви України опублікувала онлайн версію богослужбової книги для священнослужителів – Требника.
    Про це повідомив Єпископ Генічеський вікарій Херсонської єпархії ПЦУ Никодим (Кулигін) у Facebook.
    «Між іншим, якщо ненароком забули взяти требник з собою і вертатися далеко, за наявності мобільного інтернету це перестає бути фатальною неприємністю. Тому що Херсонська єпархія на своєму сайті презентувала онлайн версію Требника – збірник православних чинопослідувань і молитов, викладених українською в онлайн форматі для вільного і зручного користування під час богослужінь або для роботи з текстами», – написав він.
    Варто зазначити, що молитви, що уміщені у требнику, можна читати лише священникам і навіть в деяких випадках – лише єпископам.
    Єпископ Никодим пояснив, що започаткувався цей збірник з перспективою на його подальший розвиток і наповнення з різних доступних поважних джерел. З надією на подальше вдосконалення і все більшу доступність українських перекладів богослужбових текстів.
    «На початку можливі технічні погрішності, тому, прохання, повідомляйте в повідомленнях, щоб ми могли якнайшвидше виправити там, де могли бути допущені помилки під час верстання тексту», – попросив він.

    Найсвіжіше

    Популярне