Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський закликав до діалогу в Білорусі

    Папа Римський Франциск закликав білоруську владу до діалогу з протестувальниками.
    Під час традиційної проповіді на площі Святого Петра у Ватикані в неділю, 16 серпня, понтифік заявив, що уважно стежить за подіями в Білорусі після президентських виборів.
    Він побажав миру білорусам і закликав сторони конфлікту до діалогу, відмови від застосування сили, а також поваги правосуддя і права.
    «Я уважно стежу за ситуацією, що склалася в цій країні після виборів, і закликаю до діалогу, відмови від насильства і поваги справедливості і законності. Ввіряю всіх білорусів захисту Пресвятої Богородиці, Цариці світу», – заявив Папа.
    Своєю чергою, глава Української греко-католицької церкви закликав покласти край насильству. Верховний архієпископ Святослав Шевчук зазначив, що демонстранти в Білорусі борються за свої права і свободу. Люди захищають свою волю, соціальну справедливість і гідність, написав він у листі архієпископу-митрополиту Мінсько-Могилевському Тадеушу Кондрусевичу, який опубліковано на офіційному сайті Ватикану. Шевчук закликав припинити насильство щодо невинних людей і зберегти громадський порядок, передає LB.ua.
    Нагадаємо, митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що сьогодні церква молиться за білоруський народ, за перемогу правди, за зупинення насильства, за Божий захист для невинних, які страждають. Епіфаній наголосив, що ПЦУ не може залишатися байдужою і не співстраждати, коли майбутнє білоруського народу, свобода і безпека громадян, їхні життя опинилися під загрозою.

    Найсвіжіше

    Популярне