Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Ресурси РПЦвУ назвали місцевим «Драбинком» білоруського єпископа, який підтримав мітинги

    Проросійське видання raskolam.net опублікувало статтю під назвою «У  Білоруському Екзархаті визначився свій Драбинко?», у які засуджується заява Городецького єпископа Білоруського Екзархату на підтримку білоруських мітингарів.
    Зокрема, видання обурилось, що архієпископ Гродненський Артемій назвав протистояння в Білорусі – «Правдою та любов’ю». Пропагандистське видання схарактеризувало Послання, яке опублікував архієпископ, як  блюзнірське і порівняло із романом Орвелла «1984».
    Raskolam.net впевнені, що архієпископ Артемій називає чорне – білим і навпаки. Також вони пригадали, як колишній митрополит РПЦвУ Олександр (Драбинко) перед самим створенням ПЦУ та відходом туди восени 2018 року відвідав Гродненську єпархію, де офіційно зустрівся з помічником архієпископа Артемія о. Миколаєм Гайдуком.
    «Ймовірно, він зустрічався з архієпископом Артемієм на предмет переходу в майбутню «Православну Церкву Білорусі» Константинопольського Патріархату. Все було домовлено вже тоді», – припускають на проросійському ресурсі.
    Ситуацію для «Духовного Фронту України» прокоментував митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко). 
    «Я вранці сьогодні тільки побачив, заяву владики Артемія, і я чесно кажучи сам згадав як я перебував у Городенській єпархії. Благословіння владики було. З владикою я не зустрічався – це однозначно. І не таємно, і ніяк. І навіть питання про автокефалію ми не підіймали, але дуже приємно, що це питання воно саме по собі у них … якби прозріння від того, що не зовсім все добре у цій колонії, яка іменується Союзною державою. У Білорусі я тоді перебував виключно тільки на запрошення свого студентського друга і не більше. Але якщо пишуть про це то є добре, бо значить щось пов’язують і відчувають. Тримають ніс по вітру, а вітер, значить, вже чимсь пахне, а якщо пахне майданом, то це добре», – сказав митрополит.
    Як ми бачимо, в черговий раз ресурси РПЦвУ публікують нісенітниці та побрехеньки, які ж самі вигадують. Раніше митрополит Олександр назвав публікації РПЦвУ про нього «геббельсівською пропагандою». Також він закликав дати адекватну відповідь «духовному тероризму» в Криму.

    Найсвіжіше

    Популярне