Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Перевзуваються у повітрі: Очільник Білоруської філії РПЦ взяв участь у хресній ході проти насилля

    Патріарший екзарх Московського патріархату в Білорусі митрополит Павел (Пономарьов), який на днях ще присягав Лукашенко і «сердечно» вітав його із перемогою, здається, відчув «вітер змін».
    14 серпня він очолив частину народного хресного ходу, який збирається біля кафедрального собору Білоруського екзархату Московського патріархату в Мінську на знак протесту проти жахливих насильств силовиків стосовно мирних білорусів, – повідомляє Credo.press.
    І навіть більше. Митрополит Мінський і Заславський, Патріарший екзарх всієї Білорусі (Московського патріархату) Павел (Пономарьов), громадянин РФ, закликав 14 серпня Аляксандра Лукашенко зробити все, щоб зупинити насильство.
    «Я прошу Аляксандра Григоровича Лукашенка, який є нашим гарантом, зробити все, щоб зупинити насильство. Я думаю, це можна зробити. У той же час я закликаю наших громадян не підбурювати. Я закликаю молитися. Радити ми не можемо, але ми можемо просити . Ми просимо керівництво країни зупинити насильство. Тому що насильство тільки породжує насильство. Давайте зробимо все можливе, щоб світ став царем на нашій землі», – цитує Tut.by заяву, зроблена Павлом на церемонії закладки капсули у фундамент храму преподобного Серафима Саровського на вулиці Білецького в Мінську.
    Виступаючи від імені білоруського народу, екзарх, однак, не приймає громадянства Білорусі.
    Ще 11 серпня, направляючи Лукашенко своє «сердечне вітання», митрополит Павел висловлював йому надію, «що подальша робота державної системи Республіки Білорусь буде здійснюватися за участю всіх здорових сил суспільства, на основі вічних духовно-моральних цінностей, сформованих в лоні християнської традиції». 10 серпня, відразу після Володимира Путіна, з перемогою привітав Лукашенка і патріарх Кіріл (Гундяєв).

    Найсвіжіше

    Популярне