П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Відкриття Святої Софії як мечеті спричинило збільшення випадків коронавірусу у Туреччині

    Відкриття собору Святої Софії як мечеті спричинило нові випадки захворювання коронавірусом в Туреччині, оскільки профілактичні заходи не дотримувалися суворо під час першої молитви.
    До такого висновку прийшли фахівці у сфері охорони здоров’я, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Turkish Minute.
    За повідомленням турецького видання, близько 350 000 осіб прийшли до собору Святої Софії і на прилеглу до нього територію 24 липня після того, як собор Святої Софії знову став мечеттю.
    У декого з 500 гостей мечеті, включаючи парламентарів і журналістів, був діагностований COVID-19. Присутні не дотримувались соціальної дистанції і були відсутні захисні маски.
    Число нових щоденних випадків захворювання почало зростати і перевищило 1000 відразу після свята Курбан-байрам (30-31 липня).
    За словами турецького лікаря, який забажав залишитися анонімним, є інформація про багато випадків серед політиків, але це тому, що вони регулярно проходять обстеження кожні три дні, щоб переконатися, що вони здорові.
    За інформацією Turkish Minute з початку епидемії в Туреччині коронавірус діагностовано у 244,392 людей, померли – 5,891.

    Найсвіжіше

    Популярне