Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Білорусі католицькі клірики влаштували живий ланцюг солідарності і прихистили мітингарів у храмах

    У Мінську і Гродно католицькі храми відчинені і в ньому можуть знайти прихисток мітингарі, яких переслідують силовики. У білоруському місті Ліда місцеві жителі разом зі священниками Римо-католицької церкви вишикувалися в живий ланцюг біля парафіяльного храму.
    Про це повідомляє CREDO та РІСУ.
    У білоруських містах відбуваються акції проти насильства силовиків, які назвали ланцюгами солідарності. Багато католицьких храмів Білорусі залишаються відчиненими вдень і вночі. У церквах підносяться особливі молитви за припинення кризи в Білорусі.
    У Білорусі тривають акції протесту проти фальсифікації президентських виборів. Мітинги супроводжуються насильством з боку силовиків, пострілами та затриманнями.
    Протести одночасно відбулися в 33 містах, затримані близько 3 тисяч осіб. Проти демонстрантів були застосовані світло-шумові гранати, водомети і гумові кулі.
    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній закликав білорусів захищати вільне майбутнє та виборювати автокефалію Церкви. В той час як Російська церква в Білорусі закликала утриматись від «барикад і мітингів». Білоруська філія РПЦ «сердечно привітала» Лукашенка з перемогою на виборах.

    Фото: РІСУ

    Найсвіжіше

    Популярне