П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Кабмін: про скасування паломництва хасидів не йдеться

    Україна та Ізраїль занепокоєні можливим масовим паломництвом хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана. Проте про скасування приїзду паломників через пандемію коронавірусу не йдеться, передає Gazeta.ua.
    «Цього року очікується від 5 тис. до 10 тис. вірян-хасидів. Враховуючи епідемічний стан в Україні, це викликає велике занепокоєння як в Україні, так і в міністерства закордонних справ Ізраїлю. Та державна комісія з питань ТЕБ та НС не ухвалювала рішення щодо заборони паломництва через пандемію. Натомість МЗС України доручили проінформувати іноземців щодо дії карантинних обмежень, а МВС – посилити та забезпечити безпеку під час святкування», – повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов у Telegram.
    Під час перетину кордону хасидам видаватимуть пам’ятку про умови перебування в країні. У разі порушення карантинних правил їм заборонятимуть в’їзд до України на декілька років.
    Раніше в Міністерстві охорони здоров’я Ізраїлю заявляли, що паломництво хасидів залежить від рішень українського уряду. У середині липня на нараді в МЗС України було вирішено, що паломництво хасидів до Умані не є можливим.

    Найсвіжіше

    Популярне