Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Білоруська філія РПЦ закликала не піддаватись на провокації і не накаляти ситуацію

    Білоруський екзархат Московського патріархату зрікся від організації хресної ходи проти насильства в центрі Мінська й закликав не піддаватись на провокації.
    «Бережіть себе і своїх близьких, не піддавайтеся на провокації і дійте в рамках закону християнської любові та законодавства Республіки Білорусь», – йдеться на сайті Білоруського екзархату.
    Приводом для звернення стали поширювані в інтернеті заклики взяти участь у хресній ході представників різних християнських конфесій біля Свято-Духівського кафедрального собору проти насильства і кровопролиття, що кояться в місті. Як зазначила прес-служба, хресна хода не має відношення до діяльності БПЦ МП.
    За словами церковників, «…позиція Білоруської Православної Церкви полягає в тому, щоб закликати до миру, поблажливості і взаєморозумінню протиборчі сторони, а не розпалювати ситуацію і підбурювати до різних акцій».
    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній закликав білорусів захищати вільне майбутнє та виборювати автокефалію Церкви. В той час як Російська церква в Білорусі закликала утриматись від «барикад і мітингів». Очільник білоруської філії РПЦ «сердечно привітав» Лукашенка з перемогою на виборах.

    Найсвіжіше

    Популярне