Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Сотні прихильників Сербського патріархату в Чорногорії притягнуті до кримінальної відповідальності

    Кримінальну справу порушено управлінням поліції Чорногорії щодо 71 особи за те, що вони вивісили прапор іншої країни під час акцій протесту в підтримку Сербського патріархату в декількох містах країни, повідомляє Credo.press з посиланням на ІА “Червона весна”.
    У поліції повідомили, що всього до кримінальної відповідальності притягнуто 319 осіб, які допустили різні порушення при організованому русі колон автомобілів.
    Прихильники Сербського патріархату, які виступають проти чорногорського закону про свободу віросповідання, організовують так звані «Автолітії», під час яких колони автомобілів їздять по країні з церковною символікою, прапорами Чорногорії та Сербії.
    «Поліція подала клопотання про порушення справи про правопорушення відносно 71 людини через вивішування прапора іншої країни, а десять автомобілів були конфісковані для подальших перевірок», – повідомили в поліції Чорногорії.
    Ще 18 осіб буде притягнуто до кримінальної відповідальності за порушення заходів Національного координаційного органу з інфекційних захворювань, що забороняє збори понад 100 осіб на відкритому повітрі. У поліції також попередили, що при організації акцій протесту порушуються положення закону про безпеку дорожнього руху і закону про суспільний лад і світі.
    Раніше ми повідомляли, що влада Чорногорії депортує священників Сербського патріархату. Також президент Чорногорії стверджує, що за допомогою «церковних протестів» Сербія і Росія намагаються знищити Чорногорію. Водночас Томос для Чорногорії може стати вирішальним ударом по російському впливу на Балканах.

    Найсвіжіше

    Популярне