Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії намагаються налякати Мінськ вторгненням сил НАТО

    Російський політтехнолог Марат Баширов попередив Мінськ про можливе вторгнення військ з боку Польщі та країн Балтії. Він вказав не далеко не випадковий характер розміщення військових баз Сполучених Штатів в цих державах.
    Про це пише канал Константіна Малофєєва «Царьград» з посиланням на Telegram-канал Баширова.
    Політтехнолог вважає, що організатори протестів списали Тихановську і перейшли до наступного етапу. Сутички з правоохоронцями, наповнення інформаційного простору «картинками» скривавлених людей, травля силовиків, формування образу жорсткого диктатора в центрі Європи – таким є задум Заходу на думку Баширова.
    При цьому, він не виключає польської інтервенції з блискавичним введенням військ з боку Польщі і Балтії.
    «Вказані держави повністю перебувають під впливом США, Британії і Канади. Німеччина і Франція не зможуть вплинути на таку операцію, якщо в Штатах наважаться її провести», – висловив свою точку зору політтехнолог.
    І отут постає питання: а для чого росіянам знадобився такий інформаційний привід? Для чого вони лякають Мінськ вторгненням сил НАТО?
    Схожа риторика прослідковувалась у роспропагандистів напередодні анексії Криму та вторгнення на Донбас. У такий спосіб Кремль виправдовував свою агресію у відношенні України.
    Втім, якщо припустити, що на відкриту агресію проти Білорусі Москва не наважиться, Російська Федерація може, принаймні, натиснути на Мінськ з метою розшири свою військову присутність на території Республіки.
    У будь-якому разі, публікація російського політтехнолога носить відкрито агресивний характер і може передувати подіям, які загрожуватимуть стабільності у всьому Балто-Чорноморському регіоні.

    Найсвіжіше

    Популярне