П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У французькому місті горіла мечеть: Говорять про підпал російськими провокаторами

    Мечеть Брон поблизу французького міста Ліон частково згоріла в п’ятницю 7 серпня. Відкрито розслідування. На щастя ніхто крім майна не постраждав. Прокуратура заявила про підпал.

    О третій години ночі в приміщенні мечеті Брон у мегаполісі французького міста Ліона спалахнула пожежа, повідомила ліонська прокуратура. Інцидент розпочався «в приміщенні, приєднаному до мечеті Брон». Ніхто із людей не постраждав, повідомляє parismatch.

    «Перші висновки говорять про кримінальну гіпотезу, враховуючи два джерела вогню помічені у двох різних місцях приміщення», – пояснюється обвинуваченням у прес-релізі. Прокуратура Ліона розпочала розслідування за «навмисну ​​шкоду вогнем».

    «Свобода віросповідання – це фундаментальна цінність у нашій країні», – відреагував у Twitter міністр внутрішніх справ Джеральд Дарманін.

    Не виключено що підпал діло рук російських провокаторів, які намагаються розхитати у Європі і без того напружені стосунки між християнами та мусульманами. Нагадаємо, Терористи ДНР намагались спалити церкви РПЦвУ на українській території й тим самим дати російській церкві статус «гонимої».

    Найсвіжіше

    Популярне