Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Основа християнського вчення – у вічно живому і сучасному Христі

    Під час проповіді Митрополит Київський та всієї України Епіфаній розповів, що «основа християнського вчення – у вічно живому, вічно сучасному Христі, Який сьогодні і зараз простягає руку особисто кожному».
    За словами предстоятеля Православної Церкви України, Господь Ісус Христос є однією, єдиною і незмінною основою і лише від нас, будівничих, залежить, що саме буде збудовано на цій основі, якої якості та цінності буде зведена будівля.
    «Тож наше покликання – будувати самих себе як храм для Духа Святого, а не перетворюватися на капище для поклоніння власному «я». Маємо розбудовувати себе як місце, гідне Божественної присутності, а не перетворюватися на зосередження гріховних нечистот», – зауважив митрополит Епіфаній.
    Митрополит Київський і всієї України підкреслив, що Христос зробив все, необхідне для того, щоби кожен міг збудувати дім спасіння.
    «Він поклав основу, Він послав талановитих архітекторів – пастирів та духовних наставників, які скеровують нашу працю, Він без плати і без обмежень надає усі матеріали і для будівництва, і для оздоблення. Але від кожного з нас особисто залежить, чи правильно ми будуємо, чи вживаємо добрі матеріали для будівлі, чи належно використовуємо дароване нам. Тож, знаючи все це, маємо трудитися наполегливо, зі старанністю, слідуючи спасительним настановам Церкви Христової.»
    Нагадаємо, Епіфаній благословив студентів на навчання, а також висловив співчуття постраждалим від вибуху в Бейруті.

    Найсвіжіше

    Популярне