Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Клірика РПЦ заборонили в служінні за критику патріарха Кіріла і підтримку Сєргія Романова

    Протоєрея Віктора Рибалкіна заборонили в служінні і звільнили від посади настоятеля храму Покрови Богородиці за критику предстоятеля РПЦ і підтримку позбавленого сану Сєргія Романова.
    Про це повідомляє «Медиазона» з посиланням на прес-службу Армавірської єпрахії.
    Рішення прийняте 6 серпня після того, як в Youtube з’явився відеозапис проповіді Рибалкіна, де він скаржиться на «узурпацію» повноважень патріархом Кірілом (Гундяєвим).
    «Єпископат мовчить, а патріарх робить, що хоче. Соборності у нас нема, ми повинні це знати. Наша задача – відновити соборність, яка була до Патріарха Кіріла (Гундяєва). Вирішує все він сам – він і Бог, і цар, і все», – зазначив у проповіді священник.
    Про бунтівного схиігумена Сєргія Романова протоєрей Віктор Рибалкін зазначив наступне: «Йдуть нападки на схимонаха Сєргія і тих, хто його захищає. Він зачепив саме головне питання для сатанистів: відродження православ’я в Росії – раптом за ним піде народ?».
    В єпархії реакція була невідкладною. Там повідомили, що відеоролик набрав понад 15 тисяч переглядів і викликав неоднозначний резонанс у суспільстві.
    Дії Рибалкіна оцінили як «заклик до розколу і смути», а також, порушення церковної дисципліни. Клірика заборонили в служінні до рішення церковного суду єпархії.
    Раніше «Духовний фронт» писав, що клірик Армавірської єпархії Російської православної церкви протоєрей Віктор Рибалкін присвятив майже 40 хвилин проповіді, щоб розкритикувати церковне священноначаліє і особисто патрірха Кіріла (Гундяєва).

    Найсвіжіше

    Популярне