Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Сумах будують храм ПЦУ

    Раніше на цьому місті була капличка, але в 30- х роках минулого сторіччя радянська влада її зруйнувала. З цегли, що від неї залишилась, будували комори. Після 1943 р. на цьому місці відкрили школу. В 60-тих роках там були городи та сад
    Про це розказало видання “Сумські дебати”.
    Сумчани вважали територію, на якій стояла каплиця, святою. Сюди приходили просити благословення у Бога люди з усього міста та найближчих сіл, бо вірили у чудодійність намоленого місця. Багато хто мріяв, щоб тут знову лунали церковні дзвони. У 90-х роках була зареєстрована громада храму Дванадцяти-Апостолів. І тільки у 2018 році, з благословення Архієпископа Сумського і Охтирського ПЦУ Мефодія та завдяки небайдужим сумчанам, будівництво розпочалося.
    Настоятель Храму, митрофорний протоєрей Іван Чекалюк, планує, щоб при ньому працювала недільна школа, в якій діти будуть навчатися основам християнської етики та любові до ближнього, а ще цікаво проводити дозвілля. Аби майбутнє покоління зростало міцним фізично та духовно – справжніми патріотами своєї країни.
    Щоби прискорити завершення будівництва Храма Дванадцяти Апостолів, просять усіх небайдужих долучатися до благородної справи.

    Найсвіжіше

    Популярне