Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський відповів на петицію на захист Києво-Печерської лаври РПЦвУ

    Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 липня 2013 року будівлі і споруди по вул. Лаврській, 11 і по вул. Лаврській, 15 в Києві згідно з визначеним переліком були передані в безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) «Української православної церкви (Московського патріархату)» (РПЦвУ).
    Так президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію із закликом «залишити Києво-Печерську лавру в користуванні Української православної церкви» і відхилити петицію про розірвання відповідного договору та передачу Лаври в використання Православної церкви України (ПЦУ).
    Зеленський зазначив, що Кабінет міністрів конституційно визнаний тим органом, на який покладено здійснення управління об’єктами державної власності відповідно до закону. Відповідні повноваження уряду України закріплено також у законі «Про Кабінет міністрів України».
    Стосовно відхилення петиції про передачу Києво-Печерської лаври Православній церкві України Зеленський зазначив, що ця електронна петиція набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, в установленому порядку була розглянута і на неї надано відповідь. Законом України «Про звернення громадян» механізму відхилення електронних петицій не передбачено.
    Нагадаємо, що на сайті Кабінету міністрів України створену відповідну петицію про передачу Києво-Печерської лаври до ПЦУ. Станом на 07 серпня вона набрала більше трьох тисяч підписів з 25 тис. необхідних. До кінця збору підписів залишилось 17 днів.
    Долучитися до петиції можна за цим посланням.

    Найсвіжіше

    Популярне