Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Верховний суд РФ відмовився переглянути рішення про виселення ПЦУ із собору в окупованому Сімферополі

    4 серпня Верховний суд Російської Федерації відмовився переглянути рішення про виселення громади Православної церкви України (ПЦУ) з кафедрального собору в окупованому Сімферополі.
    Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на фейсбук адвоката Сергія Зайця.
    «Час бити на сполох … По суті це означає повну ліквідацію української православної громади в Криму. Формально це не є геноцидом, але межує з ним. Росія знищує ще одну українську релігійно-культурну групу і продовжує зачистку Криму від усього українського», – написав він.
    За словами адвоката, одночасно з виселенням ПЦУ із собору в Сімферополі окупаційна влада «намагається знести каплицю в Євпаторії».
    «За тиждень до цього архієпископ [кримської єпархії ПЦУ] Климент (Кущ) отримав вимогу від судових приставів розібрати каплицю», – розповів адвокат Сергій Заєць.
    Нагадаємо, 24 липня 2019 року майно Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги Православної церкви України (ПЦУ) в Сімферополі було “розграбовано і розламано” після рішення суду про передачу в користування окупаційного Мінмайна Криму.
    Архієпископу Кримської єпархії ПЦУ Клименту в день 20-річчя його архієрейської хіротонії (23 липня – посвята в духовний сан) російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії.  Окупанти в Криму фактично змушують архієпископа ПЦУ руйнувати власні храми.
    Посол США в ОБСЄ розкритикував рішення окупаційної влади Криму про демонтаж храму ПЦУ. Також низка правозахисних організацій зробили заяву з приводу знищення Православної церкви України у Криму. Водночас Митрополит Епіфаній засудив дії окупаційної російської влади в Криму, а Митрополит Олександр (Драбинко) закликав дати адекватну відповідь «духовному тероризму» в Криму.

    Найсвіжіше

    Популярне