Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський і Вселенський патріархи співслужитимуть з нагоди церковного новоліття

    Блаженніший Патріарх Єрусалимський Феофіл разом із Вселенським патріархом Варфоломієм 1 вересня святкуватимуть церковне новоліття – відзначення початку нового церковного року (Церковного індикту).

    Про це повідомляє romalewfronimati.

    На спеціальну церемонію, яка відбудеться у Патріаршій церкві Святого Георгія, також прибуде Архієпископ Америки Елпідофор. Богослужіння очолить Вселенський патріарх Варфоломій, який підпише Кодекс Індикту, за ним – Синодальні помічники та всі присутні єрархи Вселенської церкви.

    У цьогорічній церемонії вказівки Індикту візьме участь Єрусалимський патріарх Феофіл, відомий своїми діями за кілька місяців до скликання в Аммані «Зустрічі» предстоятелів з питання надання Автокефалії Українській Православній Церкві.

    Підкреслюється, що лише Вселенський патріарх має привілей та право скликати предстоятелів Церков і більше ніхто. Це ж стосується надання Автокефалії місцевим Церквам, які надавалися історично  Вселенським Патріархом, як це було як з новими Автокефальними Церквами, так і з новими Патріархатами, включаючи Москву.

    Найсвіжіше

    Популярне