П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Гребінці на Полтавщині освятили новозбудований храм ПЦУ

    Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір звершив чин освячення новозбудованого храму у місті Гребінка. Храм зведено на честь святителя Миколая Чудотворця, його будували понад 7 років зусиллями настоятеля протоєрея Миколи Прища, благодійників парафії та активних парафіян, повідомляє сайт Grebenka.com.

    Світлина: Grebenka.com

    Архієпископу Федору співслужили настоятель, благочинні та духовенство Полтавської єпархії. Під час богослужіння керуючий єпархії нагородив настоятеля правом носіння хреста з прикрасами.
    Після звершення Божественної літургії владика Федір звернувся з промовою до присутніх в якій наголосив на значенні храму в житті українського суспільства: “Бог створюючи людину поставив перед нею певну мету, щоб кожен з нас досягнув Богоподібності, — наголосив архієпископ Федір, — і храм, це те місце, де ми єднаємося з Богом в молитві, богослужіннях, а найважливіше — в храмі відбувається таїнство євхаристії, де ми маємо можливість з’єднатися з Богом не лише духовно, а й фізично, в причасті тіла і крові Христових”.
    По завершенні промови архієпископ Федір вручив орден архистратига Божого Михаїла I-ступеня благодійнику Мотричу Юрію Миколайовичу, за його вагомий вклад у будівництво храму.

    Найсвіжіше

    Популярне