Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Україну потрібно дезінтегрувати з російського політичного світу – Кулеба

    «Російська агресія в Україні триває довше, аніж Друга світова війна, – зазначив очільник МЗС України Дмитро Кулеба, – Тому перед Міністерствjм закордонних справ України стоїть три основні задачі, вирішення яких дозволить не лише припинити війну, а й притягнути Росію до відповідальності за скоєні злочини».
    Про це повідомляє «Хвиля» з посиланням на «24 канал».
    «Перша задача – це мир. Потрібно максимально втягувати Росію в діалог, будувати такі дипломатичні комбінації, які сприятимуть деокупації наших територій», – зазначив Кулеба.
    «Дурга – притягнення Росія до відповідальності за скоєні злочини агресії. Для нас принципово важливо встановити всі юридичні факти порушення Росією міжнародного права, і щоб вона несла за це відповідальність», – підкреслив Міністр.
    «Третя задача – це дезінтегрувати Україну з оцього російського політичного світу і продовжити нашу інтеграцію до світу західного. Нещодавно Кабмін прийняв рішення про вихід України із чергової домовленості, що була укладена в рамках Співдружності Незалежних Держав», – пояснив Дмитро Кулеба.
    Раніше повідомлялось, що Міністр закордонних справ України заявляв, що Україна не розірвала дипломатичні відносини з РФ лише через необхідність захисту прав українських полонених та в’язнів.

    Найсвіжіше

    Популярне