Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    «Майдану не допустимо» – білоруський екзарх РПЦ

    Глава Білоруського екзархату Російської православної церкви митрополит Павло (Пономарьов), який, до речі, сам громадянином Білорусі не є, за тиждень до дня голосування звернувся з промовою до громадян, повідомляє “Ахилла”.
    У посланні митрополит зазначив наступне: «Напередодні виборів Глави держави помітно загострилась суспільно-політична ситуація в країні. У зв’язку з тим, Білоруська православна церква закликає всіх громадян до злагоди, діалогу, нагадує про важливість збереження миру та спокою», – йдеться в повідомленні.
    «Закликаю всіх вас, не піддаватись на провокаційні заклики, не вступати на шлях насильства, протистояння і порушення законного правопорядку», – зазначив митрополит Павло (Пономарьов).
    Не менш цікавим видався і коментар промови Патріаршого екзарха, яким поділився мінський священник Аляксандр Шрамко, котрий відомий за те, що регулярно піддавав критиці діяльність Предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кіріла (Гундяєва).
    Клірик зазначив: «Все те ж – «майдану не допустимо», але в благочестиво-церковній обгортці», – прокоментував він.
    Нагадаємо, що вибори Президента Республіки Білорусь 2020 року заплановані на 9 серпня 2020 року. Чинний президент Аляксандр Лукашенко буде змагатися за шостий термін повноважень. Недопущення до участі та арешти популярних опозиційних кандидатів, а також фактична заборона проводити соціологічні дослідження передвиборчих рейтингів спричинили суспільний резонанс і масові протести та мітинги.
    Також нагадаємо, що священника Аляксандра Шрамка у 2018 році заборонили в служінні на один рік за публікації у Facebook фотографій численної охорони (Федеральної служби охорони РФ) патріарха Кіріла (Гундяєва) і чорного «Мерседесу» з номером «0002 MI». Пізніше він розкритикував патріарха за його ставлення до вірян.

    Священник Аляксандр Шрамко. Фото: belsat.eu

    У 2019 році йому продовжили заборону ще на один рік. І от зараз постає питання, чи знайдуть в його словах підстави для ще одного строку заборони в служінні?

    Найсвіжіше

    Популярне