Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Білоруський «опозиціонер» Цапкала уникнув відповіді на питання, чий Крим

    Білоруський політик Валер Цапкала, який знаходиться зараз у Києві, не дав прямої відповіді на питання, кому належить Крим — Україні чи Росії. Дискусія на цю тему відбулася 2 серпня в ефірі телеканалу «Прямий».
    «Треба тут не стільки дивитися назад, скільки рухатися вперед. Будь-які повернення в історію не вирішать це питання для України», — заявив Цапкала.
    Крим він порівняв з Північним Кіпром, який, незважаючи на підтримку Туреччини, є економічно депресивним регіоном. Багато російських банків і компаній «не заходять» в Крим, бо там вкрай складно вести бізнес, зазначив Цапкала.
    «Білорусь не визнає те, що сталося», — сказав політик, який під час ефіру уникав слів «анексія», «окупація» і «війна», передає видання «Гордон».
    Нагадаємо, Цапкала 24 липня виїхав в Росію разом з дітьми, побоюючись арешту. Він збирався брати участь у виборах президента Білорусі, призначених на 9 серпня, проте ЦВК Білорусі забракував майже половину підписів, які штаб Цапкала надав на підтримку його висунення. 2 серпня політик прибув до Києва.

    Найсвіжіше

    Популярне