Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині селяни прогнали хресний хід Московського патріархату

    Жителі села Козлів Локачинського району Волинської області не дозволили в їхньому селі зупинятись на відпочинок учасникам хресного ходу Московського патріархату. На думку місцевих селян прочани РПЦвУ порушували карантинні вимоги.
    «Це якесь свавілля та анархія! Їх було близько 200, усі без масок, повно людей, ніхто ніякої дистанції не дотримувався. Просто порушення карантину на порушенні. Звісно, це обурило місцевих жителів, які вийшли на протест. Учасники ходи хотіли ночувати на спортивному полі біля школи, ми їх просили одягнути маски, ніхто нас не слухав. А коли віталися з ними, то казали «Слава Богу», а вони відповідали «Навіки слава»!» А потім ми кажемо їм «Слава Україні», у відповідь тиша….», – розповів один із мешканців села під назвою Козлів, передають Волинські новини.
    Учасники хресної ходи, які 29 липня вирушили з Ковеля до Почаєва, пообіді дійшли до села Козлів, де планували зупинитися на ночівлю.
    «То як це називається?! Нас людей біля 30, ми не дозволили цьому «беспрідєлу» творитися в нашій громаді й попросили їх не зупинятися тут. Тож вони пішли далі, в Горохівський район. Як нам стало згодом відомо, то дорогою інші громади теж відмовлялися їх приймати. Тому зупинилися в лісосмузі», – розповіли місцеві жителі Ігор та Богдан.
    Чоловіки кажуть, що просили поліціянтів вплинути на ситуацію, але безрезультатно.
    «Вони їх супроводжують, ми кажемо, що так не може бути, карантин, правила одні для всіх, а поліцейські нам: «Значить у них є дозвіл, якщо вони так себе поводять», – розповіли місцеві жителі, які долучилися до протесту.
    Нагадаємо, у Росії священники на «кукурудзнику» влаштували «хресний хід проти коронавірусу».Також РПЦ запропонувала перехрещувати вірян ПЦУ, що категорично суперечить євангельському вченню.

    Найсвіжіше

    Популярне